Посол Італії зустрівся із Зеркаль після скандальної заяви Сальвіні

Посол Італії зустрівся із Зеркаль після скандальної заяви Сальвіні

Укрінформ
Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа запевнив, що позиція його країни щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України чітка та послідовна.

Про це він заявив під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль, повідомляє прес-служба МЗС.

Зазначається, що на цю зустріч дипломата було запрошено за роз'ясненнями у зв'язку з неприпустимими висловлюваннями міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні стосовно України.

"Позиція Італії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України чітка та послідовна, про що Італією офіційно заявлено на всіх міжнародних майданчиках, включно з недавніми заходами, що відбулися  в рамках ЄС, НАТО та Сімки (G7 – ред.)", - зазначив посол.

Читайте також: МЗС обурене "кримською" заявою італійського міністра

Зі свого боку в МЗС наголосили, що Україна розраховує, що Італія й надалі сприятиме збереженню єдиної позиції ЄС щодо підтримки України у боротьбі з російською агресією.

Як повідомлялося, глава МВС Італії та очільник правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні заявив у інтерв'ю The Washington Post, що Росія законно анексувала український Крим, а Революцію Гідності в Україні назвав "фальшивою".

Фото: Kostyantyn Chernichkin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-