Україна має захиститись від втручання у вибори через соцмережі -  Геращенко

Україна має захиститись від втручання у вибори через соцмережі - Геращенко

Укрінформ
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко наголошує, що з початком виборчої кампанії стане актуальною тема можливого втручання в їх хід через соцмережі, і підкреслює, що Україна має захиститись від таких впливів.

Про це вона сказала в інтерв'ю Укрінформу.

"Тема втручання у вибори через соцмережі, через фейкові новини, через розгон апокаліптичних настроїв буде дуже актуальною для України в цій виборчій кампанії, яка стартує, по суті, восени. Наголошу, що йдеться про чергові вибори, але кампанія восени вже увійде в активну фазу. І Україна має від цього захиститися", - підкреслила віце-спікер, відповідаючи на запитання щодо перспектив ухвалення законопроекту №6688 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері".

Водночас вона вважає недоцільним коментувати положення законопроекту через те, що він не включений до порядку денного парламенту.

Разом із цим Геращенко зазначила необхідність грунтовної дискусії на тему як "не дати можливості зовнішнім впливам вирішувати долю країни через фейкові новини, через бруд і спотворення суспільних настроїв".

Читайте також: Законопроект про блокування сайтів доопрацюють – депутат

Як повідомлялося, законопроектом  №6688 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері" передбачається впровадження механізму тимчасового блокування сайтів, зобов'язання провайдерів встановлювати технічні засоби обмеження доступу та високі штрафні санкції, включно з кримінальною відповідальністю, за невиконання вимог блокування. Автори законопроекту (депутати, члени Комітету з питань національної безпеки й оборони Іван Вінник ("Блок Петра Порошенка"), Дмитро Тимчук ("Народний фронт") і Тетяна Чорновол ("Народний фронт"). В Україні також має запрацювати Єдиний реєстр заблокованих ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-