Законопроект про блокування сайтів доопрацюють – депутат

Законопроект про блокування сайтів доопрацюють – депутат

Укрінформ
Законопроект №6688 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері" є недосконалим, він буде доопрацьований.

Про це заявив один з авторів законопроекту - народний депутат, член Комітету з питань національної безпеки й оборони Іван Вінник (БПП) під час публічної дискусії щодо небезпеки згортання свободи слова в інтернеті, що відбулася в Національній спілці журналістів України, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми запрошуємо спеціалістів ОБСЄ, будемо запрошувати спеціалістів Європейської консультативної місії, яка працює в Україні, Посольства США і обов'язково спеціалістів НАТО. Ми будемо опрацьовувати разом, так само, як ми опрацьовували закон про національну безпеку. І як тільки та за умови, що ми отримаємо якісь схвальні коментарі, що текст, який ми напрацювали спільно, відповідає і європейським принципам з дотримання, з одного боку, прав та свобод людини, свободи слова, з іншого боку, протидії злочинній пропаганді, після того, як відповідні коментарі цього проекту будуть зроблені, ми будемо його вносити як доопрацьований під цим самим номером, будемо розглядати", - поінформував Вінник.

Він зазначив, що доопрацювання буде реалізовуватися "на рівні комітету, абсолютно відкрито".

"Ми свідомі того, що проект не є досконалим. Ключові напрямки доопрацювання будуть однозначно робитися за ініціативою розробників, навіть без відповідних пропозицій від будь-кого, тому що ми вивчили дуже великий обсяг інформації", - запевнив співавтор законопроекту.

Він нагадав, що днями в ОБСЄ розкритикували законопроект №6688 і закликали Верховну Раду "серйозно переглянути" його текст.

"ОБСЄ зробила заяву минулої п'ятниці. Суть її полягає в тому, що вони розуміють мотивацію України, чому вона впроваджує таке законодавство, але воно мусить бути ретельно опрацьоване. Що ми і плануємо зробити", - сказав співавтор документа.

Вінник не зміг пояснити, чому законопроект включений до розгляду Верховною Радою на цьому тижні. 

"Насправді цей проект включений в порядок денний. Але я як доповідач по цьому проекту скажу те, що сказав вам - спочатку ми доопрацюємо текст в комітеті, ми його оприлюднимо, зробимо збалансованим, щоб з одного боку захистити національні інтереси від злочинної пропаганди, з іншого - дотримуватися основоположних постулатів свободи слова, прав людини тощо", - пообіцяв він.

Читайте також: Законопроект про блокування в інтернеті пройшов комітет Ради

Як зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко, на думку журналістів, громадських організацій, "цей законопроект у тому вигляді, в якому він є, загрожує свободі слова".

"Ми акцентуємо саме на питанні по можливих загрозах саме для роботи і діяльності журналістів", - підкреслив він.

Законопроект №6688 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері" зареєстрували 12 липня 2017 року народні депутати, члени Комітету з питань національної безпеки й оборони Іван Вінник (БПП), Дмитро Тимчук ("Народний фронт") і Тетяна Чорновол ("Народний фронт").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-