Угорщина спробує

Угорщина спробує "на повну" використати саміт НАТО – Пристайко

Укрінформ
Незважаючи на початок діалогу з мовного питання, Угорщина продовжує спекулювати навколо євроатлантичної інтеграції України, щоб вирішити свої політичні завдання.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко.

"Угорська сторона не демонструє бажання вирішити питання. Вона усвідомлює, що саміт НАТО – це зручний привід нав’язати нам свій порядок денний і планує використати його на повну", - наголосив посол.

За словами дипломата, позицію Угорщини яскраво демонструє нещодавній лист, надісланий угорським послом в НАТО своїм колегам по Альянсу.

"Фактично, всього за два дні після зустрічі міністрів освіти та закордонних справ наших країн на Закарпатті 23 червня, яка, на наше переконання, була ефективною та результативною, угорська сторона заявила, що Україна не запропонувала ніяких рішень відомої мовної проблеми. І тому блокування засідань Комісії Україна-НАТО на високому політичному рівні з боку Будапешта триває", - зазначив Пристайко.

Читайте також: Угорщина послаблює НАТО, залучаючи у суперечку з Україною - Климпуш-Цинцадзе

Як повідомляв Укрінформ, саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Брюсселі.

На Закарпатті 23 червня в селі Нижнє Солотвино зустрілися міністри закордонних справ України та Угорщини Павло Клімкін та Петер Сіярто, а також міністр освіти і науки України Лілія Гриневич і міністр людських ресурсів Угорщини Міклош Кашлер. Сторони обговорили імплементацію мовної статті закону про освіту України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-