Угорщина послаблює НАТО, залучаючи у суперечку з Україною - Климпуш-Цинцадзе

Угорщина послаблює НАТО, залучаючи у суперечку з Україною - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе апелює до Угорщини, яка домагаючись більших гарантій прав для 150 тисяч українських етнічних угорців, блокує співпрацю України з НАТО.

Віце-прем'єр-міністр заявила, що «спроба одного із союзників взяти у заручники НАТО через двосторонню суперечку з Україною, яка бореться з агресією, лише послаблює Альянс», передає "Голос Америки".

«Ми також сподіваємось, що Угорщина погодиться на конструктивний заклик України вирішувати питання мови національних меншин на двосторонньому рівні, а не в багатосторонньому форматі» - додає Климпуш-Цинцадзе.

Також вона висловила сподівання, що країни-члени НАТО продовжать протидіяти дедалі більш агресивній поведінці Росії.

«Ми сподіваємось, що союзники продемонструють єдність і твердість у засудженні російської агресії проти України. Ми також очікуємо, що країни-члени НАТО продовжать протидіяти дедалі більш агресивній поведінці Росії, яка силою намагається змінити європейські кордони, використовує зброю масового знищення на території держав Альянсу та втручається в демократичні процеси інших країн» - заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За словами віце-прем'єр-міністра, Україна зустрічається з країнами Альянсу, щоб обговорити спільні виклики, поділитись досягненнями у реформуванні сектору безпеки та оборони та окреслити напрямки подальшої посиленої співпраці.

Читайте також: Україна очікує від саміту НАТО підтвердження перспективи членства

Як відомо, Будапешт проголосив політику дипломатичної обструкції України восени 2017 року, коли Київ схвалив новий закон про освіту, що передбачає збільшення викладання українською мовою у державних школах.

Угорські представники також давали зрозуміти, що прагнуть, щоб Київ заплющив очі на повідомлення про видачу етнічним угорцям в Україні угорських паспортів, хоча українські закони не передбачають права на подвійне громадянство.

Угорщина намагається блокувати співпрацю України з НАТО і офіційно ініціювала перегляд всіх програм підтримки України. Водночас, НАТО наголошує, що жодна інша країна Альянсу не підтримує політику блокування роботи з Україною, і генеральний секретар Єнс Столтенберґ особисто розмовляє з Будапештом та Києвом, намагаючись залагодити проблему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-