Закон про освіту: КСУ переніс усні слухання

Закон про освіту: КСУ переніс усні слухання

Укрінформ
У Конституційному суді не відбулися усні слухання у справі щодо конституційності закону "Про освіту", оскільки не з'явився представник Президента Ростислав Міхеєнко.

 Про це повідомили Укрінформу в суді.

"Усні слухання у справі закону "Про освіту" перенесені через відсутність представника Президента", - зазначив співрозмовник агентства.

Він пояснив, що присутність представника важлива, оскільки Президент є суб'єктом законодавчого процесу. Зокрема, він підписав закон "Про освіту" і під час розгляду КС його на предмет конституційності, мають бути враховані аргументи Президента. У зв'язку з неявкою Міхеєнка усні слухання у даній справі перенесені на невизначений термін.

Під час усних слухань 5 липня у КСУ мали бути заслухані також позиції представника Міністерства освіти і народних депутатів - авторів подання щодо неконституційності ст. 7 закону "Про освіту". За процедурою, після усних слухань КС переходить до закритих слухань, під час яких і приймається остаточне рішення стосовно конституційності закону. 

Як повідомлялося, 5 вересня 2017 року парламент ухвалив  закон України "Про освіту", який визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома й більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Читайте також: Угорщина послаблює НАТО, залучаючи у суперечку з Україною - Климпуш-Цинцадзе

У жовтні 2017 року партія "Опозиційний блок" зібрала підписи 48 нардепів і направила до КС подання про скасування закону. Вони мають претензії до  ст. 7 нового закону, відповідно до якої  представники нацменшин, до яких відносяться угорці, поляки, румуни, болгари, росіяни та інші національності,  з п'ятого класу мають здобувати освіту українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-