Ар'єв переконаний, що рішення про повернення Росії до ПАРЄ не буде

Ар'єв переконаний, що рішення про повернення Росії до ПАРЄ не буде

Укрінформ
Жодного рішення щодо повернення російської делегації внаслідок роботи ad hoc комітету, який засідатиме сьогодні ввечері у Страсбурзі, не буде.

Про це заявив голова української делегації ПАРЄ Володимир Ар’єв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жодного рішення щодо повернення російської делегації внаслідок роботи ad hoc комітету не буде. Єдине, що буде внаслідок рапорту, підготованого Мікеле Ніколетті за результатами роботи комітету, це рекомендації для Бюро Асамблеї, яке відбудеться в п’ятницю, направити певні теми для підготовки відповідних доповідей в різних комітетах», - сказав Ар’єв. 

«Не можна бути задоволеним чи не задоволеним від того, що є нічим. Власне, від цього рапорту (за результатами роботи ad hoc комітету – ред.) нічого не станеться. Вважаю, що там є перекоси в бік оцінки ходу засідань та дискусій», - розповів український політик.

Читайте також: Генсек Ради Європи попросив Путіна помилувати Олега Сенцова

Голова української делегації в Асамблеї також вказав на одну «небезпечну річ», яку вбачає за результатами роботи ad hoc комітету.

«Є небезпечна одна річ. Це доповідь у комітет з питань регламенту і процедури, щоб виконати вимогу Росії, на що й була зосереджена вся увага, задовольнити шантаж Росії, щоб забрати можливість запровадження будь-яких санкцій з правил та процедури Асамблеї й, відповідно, тоді Росія може повернутися та відновити своє фінансування. Значить, будемо боротися тепер в регламентному комітеті, коли це та інші питання будуть там розглядатися», - наголосив Ар'єв.

Як відомо, сьогодні у Страсбурзі о 18.30 за місцевим часом (19.30 за київським) відбудеться підсумкове засідання за результатами роботи ad hoc комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-