Німеччина продовжить підтримку України на європейському шляху - держміністр ФРН

Німеччина продовжить підтримку України на європейському шляху - держміністр ФРН

Укрінформ
Німеччина продовжуватиме підтримку України на європейському шляху і допомагатиме у вирішенні актуальних викликів, пов'язаних з внутрішньополітичними трансформаційними  процесами.

Про це заявив державний міністр з питань Європи Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Міхаель Рот під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль, повідомляє прес-служба МЗС. 

“ФРН продовжуватиме підтримку України на європейському шляху”, - сказав Рот.

Як поінформували у прес-службі, співрозмовники констатували спільну позицію, що забезпечення базових прав людини, особливо національних, етнічних та інших меншин, є одним з ключових напрямів у контексті відданості європейським цінностям.

Олена Зеркаль поінформувала німецького колегу про заходи держави у забезпеченні прав людини, у тому числі й меншин, підкресливши, що ця робота як складова реалізації євроінтеграційного курсу ведеться системно на основі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Зеркаль та Рот також обговорили питання енергетичної безпеки в Європі. Українська сторона надала вичерпні аргументи щодо антиукраїнської спрямованості проекту "Північний потік-2" й закликала Німеччину до співпраці заради ефективного використання української ГТС.

Читайте також: МЗС Німеччини назвав російську пропаганду викликом всій Європі

Заступник міністра подякувала уряду ФРН за практичну допомогу в реалізації системних реформ. Зі свого боку, Міхаель Рот запевнив, що Берлін й надалі продовжуватиме підтримувати Україну у вирішенні актуальних викликів, пов'язаних  з внутрішньополітичними  трансформаційними  процесами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-