МЗС Німеччини назвав російську пропаганду викликом всій Європі

МЗС Німеччини назвав російську пропаганду викликом всій Європі

Укрінформ
Уряду Німеччини слід активніше вживати заходів задля поширення інформації про позитивні зміни, які відбуваються в Україні.

На цьому наголосив державний міністр Міністерства закордонних справ Німеччини Міхаель Рот на зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Урядовий портал.

«Нині імідж України у світі представлений не найкращим чином і вплив пропагандистської машини тут очевидний. Звісно ж, в умовах війни вкрай важко бути успішним на різних фронтах, однак український уряд повинен робити більше задля поширення інформації про позитивні зміни, які відбуваються в Україні», – наголосив державний міністр МЗС ФРН.

За його словами, російська пропаганда – це виклик не тільки для України, а для всієї Європи. «Сьогодні чимало людей, як усередині ЄС, так і ззовні, не зацікавлені у сильній Європі, тому наше спільне завдання - зберегти єдність та віру в успіх європейського проекту», - заявив німецький посадовець.

Читайте також: Країни G7 розроблять систему захисту від пропаганди і маніпуляцій

У свою чергу Климпуш-Цинцадзе поінформувала про результати аналізу інформаційного простору Росії, який нещодавно оприлюднили незалежні експерти. Згідно з ним 30% інформації з негативним забарвленням у російських ЗМІ стосуються України. «Ситуація складна, інформаційний простір гібридної війни – один із найнебезпечніших, адже точиться боротьба за розум та переконання людей. Однак при цьому приємно, що наші європейські партнери розуміють це і вміють відрізняти правду від маніпуляції», – наголосила віце-прем'єр-міністр

Вона додала, що попри російську пропаганду Україна має позитивні приклади, що працюють на імідж нашої держави. Зокрема, це заходи світового масштабу, які відбулися нещодавно в Києві. «Місяць тому Україна успішно провела фінал Ліги чемпіонів з футболу, торік так само потужно Київ приймав Євробачення, і буквально вчора українці показали своє толерантне ставлення до Маршу рівності», – підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

У свою чергу держміністр МЗС ФРН відзначив, що українців і європейців об’єднують спільні цінності: толерантність, повага до прав людини та демократичних свобод. «Вчорашній прайд у Києві яскраво проілюстрував, що українці – толерантна нація, яка підтримує рівні права та можливості різних соціальних груп. Так, ми бачили й агресивно налаштованих людей, однак поліція відреагувала блискуче», – наголосив німецький дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-