Треба позбавити Кремль надії на зменшення санкцій до виконання

Треба позбавити Кремль надії на зменшення санкцій до виконання "Мінська" - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що всі сподівання РФ на зменшення санкційного тиску мають бути розвіяні до моменту повного виконання нею Мінських домовленостей.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з президентом Федеративної Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нашим завданням є розвіяти будь-які ілюзорні надії Кремля на зменшення санкційного тиску до того моменту, коли Москва виконає всі взяті на себе зобов’язання", - зазначив Порошенко.

За його словами, позиція європейських партнерів щодо продовження санкцій проти РФ має "бути чітка і непорушна", зважаючи на оприлюднення результатів розслідування щодо катастрофи МН-17, ескалацію дій російських бойовиків на Донбасі, численні жертви серед мирного населення.

Читайте також: Порошенко назвав відповідального за підготовку зустрічі у Нормандському форматі

"Іншого інструменту для того, щоб мотивувати Росію сісти за стіл переговорів і забезпечити повну імплементацію Мінських угод, на жаль, не існує", - підкреслив Президент.

Водночас він зауважив, що Україна має намір використати "всі можливі інструменти" для захисту українських суверенних інтересів в акваторії Чорного і Азовського морів, зокрема щодо незаконного будівництва Керченського мосту та обмеження українського судноплавства в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-