Порошенко назвав відповідального за підготовку зустрічі у Нормандському форматі

Порошенко назвав відповідального за підготовку зустрічі у Нормандському форматі

Укрінформ
Заступник глави Адміністрації Президента 1 червня поїде до Берліна на переговори щодо підготовки зустрічі на вищому рівні у рамках “Нормандського формату”.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з Президентом Федеративної Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми домовилися в Аахені, що спробуємо організувати якомога швидше зустріч на вищому рівні Нормандського формату. Із цього приводу за моїм дорученням заступник глави президентської адміністрації 1 червня від’їжджає для Берліну для проведення переговорів про підготовку відповідної зустрічі”, - зазначив він, проте не уточнив, хто саме із заступників їде до Берліна.

Читайте також: Виконання "Мінська" вимагає нової динаміки – глава МЗС Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 10 травня за результатами переговорів за результатами зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном у німецькому місті Аахен заявив, що сторони узгодили позиції щодо підготовки порядку денного зустрічі в "нормандському форматі", яка може відбутись у Парижі.

Пізніше він зазначив, що зустріч у "нормандському форматі" варто провести вже на початку червня.

Востаннє зустріч у "нормандському форматі" на найвищому рівні проходила у жовтні 2016 року в Берліні. Після цього контакти тривають на робочому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-