Виконання

Виконання "Мінська" вимагає нової динаміки – глава МЗС Німеччини

Укрінформ
Німеччина є одним з активних учасників переговорів з українського врегулювання і бачить продовження цієї роботи одним з основних завдань як потенційного непостійного члена Ради Безпеки ООН, вибори в який пройдуть 8 червня.

Про це заявив міністр закордонних справ Хайко Маас у вівторок на Другому форумі Global Solutions в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ще однією темою, якою ми займатимемося (в разі обрання), - що робити з напруженістю на Сході України. Виконання Мінських угод вимагає нової динаміки", - сказав Маас.

Він повідомив, що в ході недавніх переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим говорив про необхідність відновлення зустрічей в "нормандському форматі" на рівні міністрів.

Глава німецького МЗС визнав неминучість діалогу з Росією у вирішенні цього питання і деяких інших. "Це, однак, не діалог заради діалогу. Це діалог, який повинен вести до результату", - наголосив він.

Читайте також: Польща пропонує включити Могеріні до Нормандської групи

Маас також запевнив, що міжнародне співтовариство "анексію Криму не визнало і не визнає".

Як повідомлялося, Хайко Маас здійснить перший візит в Україну 31 травня - 1 червня. Крім Києва, де він проведе політичні переговори, глава МЗС ФРН відвідає Схід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-