Польща пропонує включити Могеріні до Нормандської групи

Польща пропонує включити Могеріні до Нормандської групи

Укрінформ
Нинішній Нормандський формат переговорів по Донбасу не є ефективним. Відтак, його потрібно розширити за рахунок інших учасників - ЄС та США.

Про це під час суботнього засідання Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Якщо йдеться про Нормандський формат, то ви самі можете оцінити, наскільки він ефективний. Можна мати певні сумніви, чи досягнуто цілей, які декларувалися цієї групою країн (Німеччина, Франція, Україна, Росія). Я не хочу критикувати, не хочу шукати причин такого стану справ, але мені здається, що потрібно включити також й інших акторів (до формату — ред.)”,- повідомив Чапутович.

Читайте також: "Нормандську зустріч" варто провести на початку червня - Порошенко

Він підкреслив, що не має на думці Польщу, а весь Євросоюз, який повинна представляти високий представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні. Крім того, до формату мають долучитися також і США як важливий актор у сфері безпеки та провідна країна в НАТО. 

Крім того, більшу роль у розв'язанні ситуації на сході України, на думку Чапутовича, має відіграти ООН.

“Вона має вимагати свою присутність у вигляді миротворчої місії. Це нелегко, адже вимагає згоди Радбезу ООН, але цю ініціативу треба просувати”,- констатував Чапутович.

Як додав глава МЗС Польщі, Захід не повинен пристосовуватися до думки, що конфлікт в Україні триває і не видно шляхів його розв'язання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-