"Нормандську зустріч" варто провести на початку червня - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає, що зустріч у "нормандському форматі" варто провести вже на початку червня.

Про це він заявив під час спільної з президентом Словенії Борутом Пахором прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буде зроблена спроба погодити такий порядок денний для підготовки зустрічі в "нормандському форматі". Я, наприклад, вважаю, що її можна і варто провести вже на початку червня", - сказав глава держави.

Водночас він зазначив, що 23-24 травня будуть зроблені "спроби попереднього погодження" такої зустрічі. "Наскільки ці мої надії будуть реалізовані, ми будемо знати вже 23-24 травня, коли спроби попереднього погодження будуть зроблені", - підкреслив Президент.

Читайте також: Наступна зустріч "нормандської четвірки", найімовірніше, пройде у Парижі — Порошенко

Як повідомлялося, 10 травня Президент Петро Порошенко під час брифінгу за результатами зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що сторони узгодили позиції щодо підготовки порядку денного зустрічі в "нормандському форматі", яка може відбутись у Парижі.

Востаннє зустріч у "нормандському форматі" на найвищому рівні проходила у жовтні 2016 року в Берліні. Після цього контакти тривають на робочому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-