Наступна зустріч

Наступна зустріч "нормандської четвірки", найімовірніше, пройде у Парижі — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Еммануель Макрон узгодили позиції щодо підготовки порядку денного зустрічі в “нормандському форматі”, яка може відбутися у Парижі.

Про це заявив глава Української держави під час брифінгу за результатами зустрічі з лідерами ФРН та Франції в Ахені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми чітко узгодили і скоординували ті кроки, той порядок денний, який ми маємо зробити для того, щоб найближчим часом провести засідання “нормандського формату”. Найбільш ймовірно, це може відбутися в Парижі”, - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що потрібно якісно підготувати порядок денний зустрічі, щоб забезпечити ефективно переговори у зазначеному форматі.

Президент наголосив, що нинішнє узгодження позицій з лідерами Німеччини та Франції є важливим, зважаючи на майбутні зустрічі Ангели Меркель та Еммануеля Макрона 18 і 23 травня відповідно з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також: В Ахені відбулася зустріч Порошенка, Макрона та Меркель

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 9-10 травня перебуває з робочим візитом у Німеччині. Це вже третій візит глави держави до ФРН за останні чотири місяці.

Востаннє зустріч у "нормандському форматі" на вищому рівні проходила в жовтні 2016 року в Берліні. Після цього контакти тривають на робочому рівні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-