Зроблено ще один крок до покарання винних у катастрофі МН17 - Клімкін

Зроблено ще один крок до покарання винних у катастрофі МН17 - Клімкін

Укрінформ
Оприлюднення даних про збиття літака Малайзійських авіаліній МН17 зенітно-ракетним комплексом "Бук" збройних сил РФ є наступним кроком до притягнення винних у цьому злочині до відповідальності.

Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Оприлюднені слідчою групою з розслідування #MH17 дані - це наш наступний крок до притягнення винних до відповідальності. Ми підемо до кінця. Невинних жертв не повернеш, а справедливість і покарання маємо забезпечити. Моральна відповідальність назавжди з тими, хто це зробив і хто сприяв", - написав Клімкін.

Читайте також: МН17: голова СБУ заявляє, що бойовики зробили все, щоб знищити сліди злочину

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули. 

У вересні 2016 року Міжнародна слідча група (JIT), яка розслідує катастрофу пасажирського літака рейсу MH17, оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території. 

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

У четвер, 24 травня,  голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен проінформував, що MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) “Бук”, який належав 53-й бригаді ППО з Курська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-