З початку агресії РФ постраждали понад 4,4 мільйона українців - Геращенко

З початку агресії РФ постраждали понад 4,4 мільйона українців - Геращенко

Фото
Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголошує, що за період агресії Російської Федерації в Україні постраждали понад 4,4 мільйона українців та загинуло понад 2 тисячі військових. 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради.

Зазначається, що Геращенко взяла участь у круглому столі у Королівському інституті міжнародних справ Chatham House на тему: «Конфлікт на Донбасі: людський вимір та вплив на внутрішню політику», що пройшов у Лондоні 9 травня.

 «Ірина Геращенко поінформувала експертів провідних аналітичних центрів Великої Британії про поточну безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі. Політик зауважила, що за період агресії Російської Федерації в Україні постраждали понад 4,4 мільйона українців та загинуло понад 2 тисячі військових», - йдеться в повідомленні.

Під час дискусії Геращенко повідомила про ряд питань гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, які залишаються заблокованими. За її словами, одним із таких питань є запровадження тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти на Донбасі за участі МКЧХ. Водночас політик поінформувала, що нині понад 300 осіб вважаються зниклими безвісти. 

Також представник гуманітарної підгрупи ТКГ наголосила, що ініціатива української сторони щодо передачі в рамках гуманітарної підгрупи 23 громадян РФ, засуджених за злочини проти територіальної цілісності України задля звільнення політв'язнів Кремля, на жаль, й досі залишається без відповіді. 

Перший віце-спікер звернула увагу учасників дискусії, що представники міжнародних гуманітарних місій, зокрема і МКЧХ, не можуть відвідати незаконно утримуваних українців ані на тимчасово окупованих територіях України, ані в РФ. При цьому Геращенко повідомила, що за таких умов до заручників та політв'язнів Кремля продовжують застосовувати тортури.

Читайте також: Раді пропонують врегулювати соцзахист бранців Кремля та заручників

Як повідомлялося, раніше Геращенко заявила, що президент РФ Володимир Путін хоче дестабілізувати всю Україну та Європу, зокрема через втручання у майбутні вибори в Україні.

На початку травня рідні українських заручників, утримуваних в ОРДЛО і РФ, і колишні в'язні закликали в Європарламенті посилити тиск на РФ у питанні визволення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-