Україна і Нідерланди обговорили розслідування МН17 - МЗС

Україна і Нідерланди обговорили розслідування МН17 - МЗС

Укрінформ
Україна та Нідерланди мають спільну позицію у питанні важливості притягнення до відповідальності винних в катастрофі літака МН17.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра закордонних справ Олени Зеркаль і посла Королівства Нідерланди в Україні Едуарда Хукса, повідомляє прес-служба МЗС.

"Сторони дали позитивну оцінку двосторонній взаємодії у розслідуванні катастрофи літака МН17, зокрема констатували спільну позицію щодо важливості притягнення до відповідальності винних у цьому злочині", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що співрозмовники "висловили задоволення" рівнем двосторонньої взаємодії та позитивно відзначили нарощення обсягів торговельно-економічного співробітництва між Україною та Нідерландами.

Відзначалося, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі поглиблена та всеохоплююча ЗВТ, є додатковим сприятливим фактором для подальшої активізації взаємодії.

Крім того, Зеркаль роз'яснила позицію України щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читайте також: МН17: експерти пояснили, чому російські радари "не побачили" ракету "Бука"

Водночас, за даними МЗС, посол Нідерландів наголосив на важливості подальшої ефективної імплементації Україною Угоди про асоціацію.

Як повідомлялося, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування встановило, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-