Представник Єврокомісії озвучив позицію щодо Nord Stream-2

Представник Єврокомісії озвучив позицію щодо Nord Stream-2

Укрінформ
Генеральний директор Генерального Директорату з питань енергетики Європейської Комісії Домінік Рісторі заявив про підтримку позиції України щодо російського газопроводу Nord Stream-2.

Про це він сказав під час брифінгу за результатами зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом, повідомляє Урядовий портал.

"Рісторі запевнив, що підтримує позицію України щодо російського газопроводу в обхід України Nord Stream-2", - йдеться в повідомленні.

«Наша позиція чітка: ми вважаємо, що Nord Stream-2 не сприяє диверсифікації джерел і маршрутів постачання газу. Він не буде підтриманий фінансово з боку ЄС», - зазначив Рісторі.

Під час зустрічі з українським міністром представники Єврокомісії також обговорили стан реформування енергетичної галузі, прийняття Річного робочого плану на 2018 рік, реалізацію Меморандуму про взаєморозуміння 2016 року, питання енергоефективності, збереження клімату та розвитку відновлювальної енергетики.

Читайте також: Парубій сподівається, що ЄС і Штати не допустять запуску Nord Stream-2

Міністр подякував європейським колегам за послідовну підтримку реформ в Україні та підкреслив особливу важливість розширення існуючого стратегічного партнерства в сфері енергетики з ЄС.

Очільник Директорату Єврокомісії у свою чергу відзначив значний прогрес у просуванні реформ та пообіцяв подальшу підтримку.

"Ми продовжимо підтримувати Україну у реформуванні газової та електроенергетичної сфер, нарощуванні потенціалу незалежного регулятора та у русі України щодо анбандлінгу. Це однозначно дозволить залучити інвесторів та побудувати партнерські зв’язки з компаніями у Європі», - зазначив Рісторі.

Сторони домовилися продовжити співпрацю у напрямі реалізації спільних проектів в енергетичній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-