Парубій сподівається, що ЄС і Штати не допустять запуску Nord Stream-2

Парубій сподівається, що ЄС і Штати не допустять запуску Nord Stream-2

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що можливий запуск проекту Nord Stream-2  може призвести до нових мілітарних загроз та повномасштабного наступу російських військ на Україну.

Про це він сказав під час круглого столу "Реформування національної безпеки України. Роль парламенту", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багато наших аналітиків переконані, що один із стримуючих факторів у 2014 році, стримуючих Путіна проти початку повномасштабної агресії, полягав в тому, що українська газотранспортна система енергоресурси поставляла в Європейський Союз, і запуск Nord Stream-2 може нести і прямі мілітарні загрози, які можуть спровокувати новий повномасштабний наступ російських військ на Україну", - зазначив Парубій.

Спікер висловив сподівання, що країни Європейського Союзу та США разом з Україною не допустять реалізації цього проекту.

Читайте також: "Північний потік - 2" розділить Європу - депутат Європарламенту

Як відомо, 5 квітня 2018 року парламент прийняв постанову "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу Nord Stream-2 та монополії Російської Федерації на газових ринках світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-