Порошенко застерігає французьких депутатів від контактів з “владою” Криму

Порошенко застерігає французьких депутатів від контактів з “владою” Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав французьких депутатів займати активну позицію з метою запобігання будь-яким контактам з окупаційною владою в Криму.

Про це він сказав під час зустрічі з делегацією французьких парламентаріїв на чолі з головою групи дружби «Франція-Україна» у Національних зборах Франції Валерією Фор-Мунтян, повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент закликав парламентаріїв займати активну позицію з метою запобігання будь-яким контактам з окупаційною владою в Криму”, - йдеться в повідомленні.

Також Порошенко наголосив на важливості спільної рішучої протидії будівництву проекту «Північний потік — 2».

У повідомленні зазначається, що співрозмовники обговорили і питання активізації економічного співробітництва та хід реалізації реформ в Україні. Були обговорені також питання українсько-французького співробітництва по лінії ЄС і НАТО

Крім того, за даними прес-служби, сторони високо оцінили активізацію діалогу між Україною та Францією на міжпарламентському рівні, зокрема контакти по лінії двосторонніх парламентських «груп дружби». 

Глава держави позитивно відзначив відвідання Донбасу делегацією Національних зборів парламенту Франції та подякував за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Сторони привітали і домовленість про початок з 1 вересня цього року Академічного року французької мови в Україні.

Читайте також: Франція планує скоротити кількість парламентаріїв

Як повідомлялося, 4 квітня французька парламентська делегація під час візиту до України відвідала Авдіївку, Краматорськ і КПВВ "Майорськ" у зоні АТО.

Депутати також засудили поїздки окремих французьких політиків до окупованих територій, зокрема в АР Крим, з порушенням законодавства України та міжнародних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-