Кара для росіян: БПП ініціює розгляд законопроекту про незаконний перетин кордону

Кара для росіян: БПП ініціює розгляд законопроекту про незаконний перетин кордону

Укрінформ
Фракція «Блок Петра Порошенка» виступає за розгляд 5 квітня законопроекту № 7017, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону громадянами держави-агресора.

Про це на засіданні Погоджувальної ради парламенту сказав голова фракції БПП Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Просимо включити до розкладу на четвер для розгляду в 1-му читанні проекту закону щодо відновлення кримінальної відповідальності за незаконний перетин державного кордону», - сказав він.

Окрім того, він закликав включити для розгляду на цьому пленарному тижні законопроект ? 8114, що посилює протидію ворожій пропаганді на сході.

Як повідомляв Укрінформ, голова фракції БПП Герасимов і його заступник, представник Президента в парламенті Ірина Луценко у серпні 2017 року зареєстрували в Раді законопроект про запровадження кримінальної відповідальності за незаконний перетин держкордону громадянами РФ (№ 7017).

Читайте також: Екс-кандидат у народні депутати намагається через суд повернутися до списку

Документом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України новою статтею, яка передбачає, що перетин кордону зазначеними особами поза пунктами пропуску або без відповідних документів або за документами, що містять невірогідні відомості, карається позбавленням волі на термін до 3 років. Водночас те саме діяння, вчинене повторно або групою осіб, пропонується карати позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Якщо ж при цьому такі дії вчиняються із застосуванням зброї, то покарання передбачається в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Зараз законодавство передбачає за такі дії лише адміністративну відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 15 діб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-