Екс-кандидат у народні депутати намагається через суд повернутися до списку

Екс-кандидат у народні депутати намагається через суд повернутися до списку

Укрінформ
Окружний адмсуд Києва розгляне 3 квітня забезпечення позову у справі Андрія Богдана проти ЦВК щодо заборони сімом народним депутатам здійснювати свої депутатські повноваження.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Окружного адмінсуду Києва.

"В Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося судове засідання, у якому розглядалось забезпечення позову у справі за позовом Андрія Богдана до Центральної виборчої комісії, члена Центральної виборчої комісії Олександра Чупахіна щодо заборони народним депутатам Олександру Бригинцю, Дмитру Білоцерківцю, Валерію Карпунцову, Олегу Велікіну, Максиму Саврасову, Оксані Білозір, Юрію Буглаку здійснювати свої депутатські повноваження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Андрій Богдан на позачергових парламентських виборах 2014 року був включений у  список партії БПП кандидатів у народних депутатів під номером 74, але його реєстрація була скасована за зверненням самої партії 26 березня 2016 року. Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність ЦВК та зобов'язати її вчинити певні дії, зокрема: скасувати постанову Центрвиборчкому у частині виключення Богдана з виборчого списку БПП, визнати його обраним та зареєструвати народним депутатом. Разом із позовом Богданом було подано заяву про забезпечення позову у даній адміністративній справі шляхом заборони народним депутатам, які  йшли наступними за ним у виборчому списку і є діючими депутатами ВР, здійснювати свої депутатські повноваження.

У судовому судовому засіданні 29 березня було долучено до матеріалів справи Постанову ЦВК про визнання обраним народним депутатом Романа Зварича та відповідну Постанову Верховної Ради про  дострокове припинення повноважень народного депутата Валерія Пацкана.

«Водночас суд вважає, що наданих позивачем пояснень не достатньо для розгляду заяви про забезпечення позову, адже відсутні позиції інших учасників. Тому 3 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва за участю інших учасників справи розгляне клопотання забезпечення позову у цій справі», - повідомив суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Володимир Келеберда.

Водночас Валерій Карпунцов, який долучений до справи в якості третьої особи, зазначив у коментарі Укрінформу, що йому не відомо про відкриття відповідного кримінального провадження за позовом Богдана. «Я від вас про це щойно дізнався, і мене ніхто не попереджав про розгляд справи у суді і що мене було залучено», - підкреслив він.

За його словами, реєстрація Богдана була скасована за зверненням партії на підставі закону, що дозволяв виключати кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку вже після виборів.

Читайте також: ЦВК зареєструвала нового депутата Ради, ще один "доносить" документи

 Як повідомлялося, 27 лютого 2016 року набрав чинності закон, згідно з яким дозволяється виключати кандидатів в депутати парламенту з виборчого списку партії після виборів.

21 грудня 2017 року Конституійний суд визнав неконституційними і скасував закон за зверненням 49 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-