Європолітики у кулуарах різкіше висловлюються щодо РФ — Прокопів

Європолітики у кулуарах різкіше висловлюються щодо РФ — Прокопів

Укрінформ
Європейські політики у кулуарах висловлюються щодо причетності РФ до отруєння Скрипаля у британському Солсбері більш критично, ніж в офіційних заявах, вказуючи на недостатність вжитих заходів та необхідність  плану подальших дій для недопущення подібних ситуацій.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів голова української делегації в Конгресі місцевих та регіональних влад (КМРР) Ради Європи Володимир Прокопів.

«У кулуарах європейські політики дозволяють собі значно різкіші висловлювання (щодо причетності РФ до подій у Солсбері – ред.), при чому це роблять не лише представники Великої Британії», - повідомив Прокопів.

За його словами, «в кулуарах всі дуже збуджені з цього приводу, бо якщо таке відбулося у Британії, то може статися у Франції, Швейцарії чи будь-якій іншій країні, й потрібно щось робити».

«Також у кулуарах кажуть, що заходи, які на даний момент вживаються, недостатні, та наголошують на необхідності розробки плану подальших дій для недопущення подібних ситуацій», - сказав Прокопів.

За його словами, в Європі глибоко перейнялися цією проблемою.

«Поки вона була десь далеко - в країнах колишнього Радянського Союзу - європейцям здавалося, що російська агресія не може торкнутися Європи безпосередньо. Коли це вже сталося в країнах «старої демократії», тоді вже перейнялися всі», - наголосив Прокопів.

Читайте також: Посольство РФ у Лондоні наполягає на зустрічі з Юлією Скрипаль

Як відомо, на цьому тижні у Страсбурзі відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи, на якому, окрім питань місцевого самоврядування, порушувалися питання причетності РФ до отруєння в Солсбері, проведення незаконних президентських виборів в окупованому Криму, відмови РФ сплачувати податки до ПАРЄ та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-