Луценко сказала, коли Рада розгляне подання ГПУ щодо Савченко

Луценко сказала, коли Рада розгляне подання ГПУ щодо Савченко

Укрінформ
Верховна Рада розгляне подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко у четвер, 22 березня.

Про це заявила представник президента в парламенті, народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Луценко, передає прес-служба БПП.

«У середу буде розглядатися питання на комітеті. Генпрокурор буде в четвер. Фракція «БПП» голосуватиме за всі три позиції – зняття недоторканності, арешт і затримання. Відео, яке ви побачите на засіданні, шокують усе суспільство», – сказала Луценко.

Читайте також: БПП вважає Тимошенко відповідальною за мандат Савченко

За її словами, фракція БПП підтримає законопроект, яким передбачається надання дозволу на огляд речей народних депутатів України при вході до парламенту.

Луценко також зазначила, що останні події - "ланки одного ланцюга, адже Путін розуміє, що Україна військовим протистоянням взяти не можна і буде продовжувати дестабілізацію ситуації всередині країни".

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР.

Читайте також: Гранати у сумці Савченко: комітет ВР хоче публічної заяви свідка - Тимчук

Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Згодом з'явилась інформація про те, що у своїй сумці Савченко переносила три бойові гранати.

16 березня до Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи Ради надійшло подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-