БПП вважає Тимошенко відповідальною за мандат Савченко

БПП вважає Тимошенко відповідальною за мандат Савченко

Укрінформ
Голова парламентської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що відповідальність за депутатський мандат Надії Савченко несе лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Про це Герасимов наголосив на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів у понеділок, 19 березня, повідомляє прес-служба БПП "Солідарність".

"Минулого тижня ми всі почули вагомі обвинувачення народного депутата Надії Савченко у підготовці терактів. Нагадаю, що СБУ вилучила цілий арсенал зброї у Володимира Рубана. Вони навіть не приховують, що планували здійснити військовий переворот. Хочу нагадати, що політичну відповідальність за мандат Савченко несе «Батьківщина» та безпосередньо Юлія Тимошенко", - сказав Герасимов.

За його словами, військовий переворот в Україні може мати катастрофічні наслідки – втрату частини території, розрив із Заходом, розруху і смерть, відновлення повної залежності від Москви. "Зараз, так само як і сто років назад, ми стоїмо на історичному рубежі - або Україна стане дійсно незалежною, самостійною державою, або знову перетвориться на безправну колонію Росії", - зазначив він.

Читайте також: Комітет Ради розгляне подання на Савченко 21 березня

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор вніс до парламенту три подання щодо Савченко:  «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Савченко Надії Вікторівни», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Савченко Надії Вікторівни», «Про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою (арешту) стосовно народного депутата України Савченко Надії Вікторівни».

Регламентний комітет Верховної Ради має розглянути ці подання на засіданні 21 березня.

Савченко була номером першим у списку "Батьківщини" під час позачергових парламентських  виборів у 2014 році. На той час вона вважалася політв'язнем у Росії.  Після звільнення Савченко увійшла до фракції "Батьківщини", але у грудні 2017 року, після  таємних переговорів з ватажками "Д/ЛНР", її було виключено зі складу фракції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-