Гелетей просить узаконити огляд речей депутатів

Гелетей просить узаконити огляд речей депутатів

Укрінформ
Управління державної охорони просить керівництво парламенту забезпечити змінами до законодавства можливість догляду співробітниками держохорони речей народних депутатів.

Про це у кулуарах парламенту журналістам сказав начальник Управління держохорони Валерій Гелетей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці повноваження ми просимо передбачити Верховну Раду. Я звернувся з відповідним листом до керівництва Верховної Ради, щоб зробили зміни відповідні  законодавчо", - зазначив Гелетей.

Він уточнив, що заборона на наявність зброї, в тому числі для депутатів, діє з 2005 року.

"Але якщо немає механізму контролю цієї постанови, то вони (депутати) практично роблять те, що вони хочуть. Тут треба надати можливість військовослужбовцям Управління держохорони проводити огляд і перевірку", - підкреслив Гелетей.

Він додав, що така ж перевірка здійснюється, зокрема, в аеропортах.

Начальник держохорони зазначив, що у парламенті є відповідні місця для зберігання зброї.

"Але це те, що пов'язано з речами, які вилучені з незаконного обороту - це можуть бути і отруйні, хімічні і бактеріологічні. Тобто, все це має вилучатися і складатися відповідний протокол, акт. Тому що будь-який народний депутат, як і будь-який громадянин України повинен діяти в межах своїх повноважень.... Тому жоден із них не має права заносити у приміщення такі предмети, це є порушенням закону", - пояснив Гелетей.

При цьому, за його словами, у разі вилучення таких предметів і речовин, управління держохорони, у разі надання таких повноважень, зможе оформити факт вилучення їх і передати правоохоронним органам для розслідування.

Читайте також: Гелетей каже, що йому не доповідали про гранати у Савченко

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня охорона Ради разом із кінологами розпочали перевірку приміщень парламенту. 

Раніше, 15 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР.

Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Згодом з'явилась інформація про те, що Савченко у своїй сумці переносила три бойові гранати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-