"Вибори" Путіна: диппредставництва РФ в Україні взяли під посилену охорону

Укрінформ
Німеччина, Канада, Естонія, і Латвія вже заявили, що не визнаватимуть результати голосування 18 березня на виборах президента Російської Федерації в анексованому Криму.

15 березня посольство РФ в Україні повідомило, що 18 березня в Україні відкриються чотири виборчі дільниці у дипломатичних представництвах РФ в Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Однак 16 березня ​міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розмістив у соцмережах заяву, що у день виборів президента Росії доступ до російських дипустанов в Україні матимуть лише особи з дипломатичним статусом.

"МВС України повідомляє, що в неділю 18 березня 2018 року режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України - в Києві, Харкові, Одесі та Львові - не передбачатиме доступ до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах... Доступ до установ матимуть особи виключно з дипломатичним статусом. Інші особи і громадяни РФ в цей день на територію диппредставництв допускатися не будуть", - написав міністр.

У цьому зв'язку МВС звернулася до дипломатів і громадян Російської Федерації з проханням підкоритися законним вимогам України і не провокувати ситуацію, дотримуватися порядку і законів України, повідомив Аваков. Проте за даними на 16 березня Російська Федерація не відмовилася від своїх протиправних намірів, констатували у МВС.

"У цих умовах, констатуючи агресивну гібридну війну Росії проти України, незаконну анексію Автономної Республіки Крим, окупації частин Донецької та Луганської областей, проведення незаконних виборів на цій суверенній українській території в порушення всіх норм міжнародного права, МВС України прийняло рішення про неможливість проведення виборів, які порушують закони Україна на території України на території дипломатичних місій", - пояснили у міністерстві.

Читайте також: Умеров вважає “вибори” у Криму підставою не визнавати наступне президентство Путіна

18 березня поліція посилить охорону біля дипломатичних представництв Російської Федерації в Україні, а також прилеглих територій.

З 16 березня до охорони громадського порядку у Києві залучені підрозділи патрульної поліції, превентивного блоку, кінологів і військовослужбовців Нацгвардії, а також антиконфліктні групи. "Додаткові посилені наряди заступають на службу з метою протидії злочинності та недопущення спроб дестабілізації оперативної обстановки", - повідомили в МВС.

СБУ попередила громадян про кримінальну відповідальність за участь в організації та сприянні проведенню незаконних виборів президента РФ на тимчасово анексованій території Автономної Республіки Крим.

А МЗС України розповсюдило заяву, де рішуче засуджується рішення окупаційної влади провести вибори президента Росії на території незаконно анексованих Криму та Севастополя. Результати голосування не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані міжнародною спільнотою, запевнили в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-