Результати “виборів

Результати “виборів" у Криму будуть юридично нікчемними - МЗС

Укрінформ
МЗС України рішуче засуджує рішення окупаційної влади провести вибори президента Росії на території незаконно анексованих Криму та Севастополя й запевняють, що результати голосування не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані міжнародною спільнотою.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті МЗС.

“МЗС України рішуче засуджує рішення російської окупаційної адміністрації провести 18 березня 2018 року вибори президента РФ на тимчасово окупованих Росією територіях Автономної Республіки Крим та м.Севастополь”, - ідеться у заяві.

У МЗС наголосили, що організація і проведення незаконного голосування в тимчасово окупованих АР Крим та місті Севастополі є черговим кроком з реалізації стратегії Кремля, спрямованої на легітимізацію наслідків агресії проти України.

Такі вибори грубо порушують фундаментальні принципи і норми міжнародного права, зобов’язання РФ за міжнародними договорами, а також суперечить Статуту ООН, Резолюціям Генеральної Асамблеї ООН, Гельсінському заключному акту Наради з безпеки та співробітництва в Європі, заявили у МЗС.

“Результати незаконного голосування будуть нікчемними з юридичної точки зору, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством. Всі причетні до організації та проведення незаконного голосування в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України”, - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС також вказали, що незаконне голосування на тимчасово окупованій території України спотворить результати виборів у Росії в цілому і, таким чином, поставить під серйозний сумнів їх легітимність.

Водночас наголошується, що в Україні вітають рішення БДІПЛ ОБСЄ та інших міжнародних партнерів не брати участь у спостереженні за незаконним виборчим процесом на території окупованого півострова та очікують, що у підсумковому звіті міжнародної місії за спостереження за виборами президента РФ буде чітко вказано на незаконність проведення російських виборів на території українського Криму.

“Переконані, що належною відповіддю міжнародного співтовариства на нову спробу Москви підірвати засадничі принципи сучасного світоустрою – суверенітет, територіальну цілісність та непорушність кордонів – має бути посилення санкційного тиску на державу агресора, у тому числі у вигляді персональних санкцій”, - заявили в МЗС.

У міністерстві закликали міжнародних партнерів рішуче засудити незаконні дії РФ з організації виборів у тимчасово окупованому Криму та не визнавати їх «результати».

Читайте також: Захід має можливість посилити санкції проти РФ - Фрід

У МЗС додали, що Україна поновлює свою категоричну вимогу до Російської Федерації припинити збройну агресію проти нашої держави та деокупувати захоплені нею українські території, вивівши звідти свої війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-