Гройсман назвав єдину державу, яка може вирішити питання санкцій Росії

Гройсман назвав єдину державу, яка може вирішити питання санкцій Росії

Укрінформ
Всебічну політику санкцій проти країни-агресора потрібно продовжувати і посилювати аж до моменту повного відновлення територіальної цілісності України.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Президентом Латвії Раймондсом Вейонісом, повідомляє Урядовий портал.

«Тут треба говорити не тільки про нарощування сили у відповідь, а й про зниження сили Росії. Санкційна політика – це той шлях, який послаблює агресора. Санкції можна буде зняти, але лише у випадку повернення російських військ у свої кордони. Єдина держава, яка може вирішити питання зняття санкцій – сама Росія, якщо припинить свої глобальні загрози. А від нас сьогодні потрібна жорстка позиція», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що три роки поспіль Україна відстоює позицію створення повноцінної миротворчої місії на Донбасі – за нормами міжнародного права і на всій території конфлікту. Підтримка саме таких умов важлива для нашої держави.

Читайте також: Гройсман обговорює з президентом Латвії питання миротворців на Донбасі

Гройсман підкреслив, що Латвія - беззаперечний друг і партнер України. Саме тому Київ високо цінує послідовну підтримку Риги в питаннях політичного діалогу, невизнання незаконної анексії Росією Криму. «Для нас Латвія – дружня держава. Ми вдячні Латвії за те, що на міжнародній арені ми маємо повну підтримку», - сказав глава уряду.

«Для нас важливо все, що відбувається в Україні. А ситуація на Сході та в Криму – ми це засуджуємо. Важливо, аби всі міжнародні домовленості виконувалися. Україна може всебічно розраховувати на нашу підтримку», - відзначив Президент Латвії.

В ході перемовин сторони обговорили ситуацію на Сході України і констатували систематичне порушення Москвою домовленостей щодо припинення вогню та відведення військ. Як підкреслив глава уряду, Росія активно демонструє свою позицію стосовно гонки озброєнь, в той час як економічних досягнень фактично не має.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-