Гаазький трибунал має достатньо доказів воєнних злочинів РФ на Донбасі - експерт

Гаазький трибунал має достатньо доказів воєнних злочинів РФ на Донбасі - експерт

Укрінформ
Міжнародний Кримінальний Суд отримав достатньо інформації про воєнні злочини та злочини проти людяності на Донбасі для відкриття розслідування.

Таку думку озвучила член правління Truth Hounds Світлана Валько під час презентації звіту, присвяченого атакам на цивільне населення на сході України, передає кореспондент Укрінформу.

"На нашу думку, оскільки ми за останні три роки зібрали більше тисячі свідчень воєнних злочинів та злочинів проти людяності, ми вважаємо, що вже давно є привід відкрити розслідування. Ми, звичайно, теж дуже розчаровані діяльністю МКС", - заявила вона.

Валько також наголосила, що в останньому звіті організація підготувала окремим блоком випадки задокументованих транскордонних атак з боку Росії.

"В нас є всі підстави вірити, що атаки були здійснені безпосередньо з території Російської Федерації", - повідомила вона.

Читайте також: Україна в ООН нагадала Росії про Гаазький трибунал за військові злочини

Мова йде про зафіксовані атаки з території Росії у 2014 році на такі населені пункти: Колесниківка, Комишне, Юганівка, Мілове, Красна Талівка, Дмитрівка та Побєда.

Експерт також відзначила необхідність подачі усіх можливих фактів про ситуацію на Донбасі до офісу прокурора МКС.

"Будь-який громадянин України може подати індивідуальну комунікацію, що є злочин, у МКС усі звернення приймають", - заявила вона.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Міжнародного кримінального суду (Гаазький трибунал) у Нідерландах зафіксувала понад 1,2 тисячі фактів ймовірного скоєння злочинів на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-