Україна в ООН нагадала Росії про Гаазький трибунал за військові злочини

Україна в ООН нагадала Росії про Гаазький трибунал за військові злочини

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко наголосив на необхідності притягнення до відповідальності всіх винних у злочинах під час військових конфліктів, у тому числі російської влади, яка розв'язала агресію проти України.

З відповідною заявою представник України виступив у середу, під час дебатів РБ ООН щодо діяльності трибуналів по колишній Югославії та Руанді.

"Судове переслідування осіб, що несуть відповідальність за серйозні порушення міжнародного гуманітарного права, є чітким сигналом для винних в усіх конфліктах, що вони рано чи пізно будуть притягнуті до відповідальності", - заявив український дипломат.

Читайте також: Гаазький трибунал зафіксував більш як 1,2 тисячі ймовірних злочинів на Донбасі

За його словами, це дає надію всім жителям України на те, "що військові злочини, злочини проти людства та інші серйозні порушення прав людини, вчинені під час нинішньої збройної агресії Російської Федерації проти України, не залишаться безкарними, а правосуддя торжествуватиме".

Відповідаючи на репліку делегації РФ, що війна на сході України – це внутрішній конфлікт, Єльченко наголосив, що Росія таким чином "сподівається уникнути лави підсудних у Гаазі".

Однак, продовжив він, злочини Росії в Україні "не мають терміну давності". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-