Яценюк: Чекаємо жорсткої реакції США на

Яценюк: Чекаємо жорсткої реакції США на "вибори" президента Росії в Криму

Укрінформ
Українська сторона очікує жорсткої реакції з боку США та загалом від Західного світу на незаконні проведення "виборів" президента Росії в Криму, які Путін призначив на 18 березня – річницю окупації півострова.

Про це заявив у Вашингтоні екс-прем'єр-міністр України, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк за результатами зустрічей у американській столиці, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це геополітичне питання, яке стоїть на порядку денному України та має стояти на порядку денному всього світу, в тому числі США: президент Путін проводить свої "вибори" на українській території", - окреслив він одну з тем переговорів у Вашингтоні.

Читайте також: Україна заявить в ПАРЄ, НАТО і ОБСЄ про незаконність “виборів Путіна” у Криму

Він наголосив, що президент Путін хоче бути переобраним завдяки голосам українців на території Автономної Республіки Крим.

"Ми очікуємо жорсткої реакції з боку наших західних партнерів і з боку американців щодо того, що на українській території можуть проводитися вибори тільки по відношенню до Президента України, а не президента Росії", - заявив партійний лідер.

При цьому Яценюк звернув увагу, що Путін призначив власні вибори на 18 березня – "саме на день незаконної анексії та окупації української території". Тому, за його словами, "світ – і Сполучені Штати як світовий лідер – повинні заявити власну позицію.

Читайте також: Путіна зареєстрували кандидатом у президенти

Він повідомив, що в Верховній Раді вже зареєстрований проект постанови про звернення до західної спільноти по цьому питанню.

"Український парламент свою волю проявить. Зараз потрібно, щоб і Сполучені Штати, і країни "Великої Сімки", і Європейський Союз так само зайняли позицію щодо незаконності "виборів" президента Росії на окупованій українській території", - зазначив Яценюк.

Він також зауважив, що найкращою відповіддю з боку США було би запровадження санкцій за списком, визначеним у "Кремлівській доповіді" адміністрації США.

Читайте також: У Європарламенті закликають режим Путіна припинити переслідування опозиції

Арсеній Яценюк 6-7 лютого перебуває з візитом у Вашингтоні. Він уже провів зустрічі на рівні заступників міністрів у Пентагоні, Державному департаменті США, а також у Раді Національної безпеки та Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-