Путіна зареєстрували кандидатом у президенти

Путіна зареєстрували кандидатом у президенти

Укрінформ
Центральна виборча комісія Росії зареєструвала чинного президента Володимира Путіна як кандидата на виборах глави держави.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Таке рішення було прийнято на засіданні Центрвиборчкому у вівторок. Члени ЦВК РФ одноголосно проголосували за реєстрацію Путіна. Посвідчення встановленого зразка було видано його довіреній особі Сергію Кабишеву", - йдеться у повідомленні.

Крім Путіна у виборах президента мають намір брати участь Ксенія Собчак від партії "Громадянська ініціатива", висунутий партією "Яблуко" Григорій Явлінський, уповноважений з прав підприємців Борис Титов від "Партії Роста", Сергій Бабурін від "Російського загальнонародного союзу" і Максим Сурайкін від партії "Комуністи Росії". Як очікується, всі вони також будуть допущені до участі у виборах. ЦВК вже відзвітував, що брак у зібраних цими кандидатами підписах не перевищує 5%.

Ще двоє кандидатів на пост президента - лідер ЛДПР Володимир Жириновський і висунутий від КПРФ Павло Грудінін - звільнені від збору підписів як представники парламентських партій. Вони вже зареєстровані.

Читайте також: Кримські татари бойкотуватимуть вибори президента РФ - Чийгоз

У виборах президента Росії, які відбудуться вже в березні, також мав намір брати участь опозиціонер Олексій Навальний, однак йому відмовили в реєстрації. Політик після цього закликав до страйку виборців. Перші акції відбулися 28 січня. У них брали участь тисячі людей у десятках міст Росії. Проти затриманих в результаті акцій заведено кримінальні справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-