Тіллерсон і Лавров обговорили Сирію, КНДР та Україну – Держдеп

Тіллерсон і Лавров обговорили Сирію, КНДР та Україну – Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у середу обговорили по телефону ряд міжнародних питань, у тому числі ситуацію в Сирії, Північній Кореї і в Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується України, держсекретар звернув увагу на заплановану зустріч спецпредставника США Курта Волкера з російським представником Владиславом Сурковим та наголосив на необхідності для Росії прискорити виконання її зобов'язань за Мінськими угодами", - зазначається у повідомленні.

Крім того, глава Держдепартаменту США підкреслив необхідність припинити ескалацію бойових дій на сході України.

Водночас, Тіллерсон і Лавров обговорили роль Росії в підтримці режиму Асада.

Як повідомлялося, напередодні глава Держдепу заявив, що Москва несе відповідальність за триваючі хімічні атаки в Сирії, оскільки не забезпечила власних гарантій щодо знищення хімзброї.

Читайте також: Тіллерсон звинуватив Росію у причетності до хіматак у Сирії

У питанні Північної Кореї держсекретар США поінформував російського колегу про міністерське засідання по КНДР у канадському місті Ванкувер, яке відбулося минулого тижня. При цьому Тіллерсон підкреслив "нагальну потребу" для всіх сторін, у тому числі для РФ, виконання резолюцій Ради Безпеки ООН, пов'язаних з Північною Кореєю.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-