Ар’єв сказав, коли голосуватимуть за зміну правил і процедури ПАРЄ

Ар’єв сказав, коли голосуватимуть за зміну правил і процедури ПАРЄ

Укрінформ
Проект рішення щодо зміни правил та процедури ПАРЄ може бути ухвалений не раніше 8 червня, а саме голосування - не раніше осінньої сесії 8-12 жовтня.

Саме засідання ad hoc комітету не містило жодного голосування, російська делегація на ньому не виступала, повідомив після засідання віце-президент ПАРЄ Володимир Ар’єв, передає кореспондент Укрінформу.

«Фактично на цьому комітеті нічого особливого не сталося, я думаю що все, що найцікавіше попереду. Жодного голосування не було», - сказав Ар’єв.

За його словами, сам список змін досить великий і, крім того, національним делегаціям запропоновано надавати по ньому свої письмові пропозиції.

Читайте також: Мовна резолюція ПАРЄ: Геращенко пояснила, чому Україна утрималася від голосування

Під час засідання було заслухано доповідь президента ПАРЄ Мікеле Ніколетті, виступи кількох учасників, запропоновано національним делегаціям надати свої письмові пропозиції до переліку змін.

«Основне буде попереду. Зробили графік, хочуть, щоб результати ad hoc комітету були готові на 8 червня на бюро літньої сесії.  Виходить, що голосування може бути не раніше осінньоі сесії”, - уточнив Ар’єв.

За словами політика, поки ухвалили розклад зустрічей на березень і квітень.

«Росіяни під час засідання ad hoc комітету взагалі мовчали і слова не брали. Я взяв слово і сказав серед іншого, що якщо ми говоримо про те, щоб покращити роботу Асамблеї, зробити її більш цілісною, то це одна справа. А якщо хочемо піддатися і послабити, то це абсолютно неприйнятно і ми маємо зараз діяти в інтересах Асамблеї, а не в інтересах тих, хто її шантажує», - розповів Ар’єв.

Читайте також: Росія заявила, що приїхала у Страсбург, аби “змінити правила ПАРЄ”

Після засідання представник Росії пояснив мовчання тим, що спочатку слід вивчити поправки.

«Ми поки не вважаємо за потрібне виступати, ми спочатку вивчимо поправки і підготуємо наші пропозиції і виступимо у березні на наступному засіданні», - сказав після засідання віце-спікер держдуми Петро Толстой.

Він також уточнив, що «Росія зможе повернутися в ПАРЄ тоді, коли буде скасовано положення регламенту, за яким національну делегацію можна лишити права голосу».

Читайте також: ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни на Донбасі

Як відомо, у вівторок, 23 січня, в ПАРЄ відбулося засідання ad-hoc комітету, на якому були присутні представники від Росії. Сам комітет був створений у грудні, що надати пропозиції щодо внесення змін до правил і процедури Асамблеї, що потенційно  може сприяти поверненню російської делегації.

ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію цієї країни проти Україні.

Читайте також: Коли в ПАРЄ, як привид, блукає ідея повернення російської делегації...

Осіння сесія ПАРЄ запланована на 8-12 жовтня поточно року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-