Росія заявила, що приїхала у Страсбург, аби “змінити правила ПАРЄ”

Росія заявила, що приїхала у Страсбург, аби “змінити правила ПАРЄ”

Фото
Укрінформ
Російська делегація приїхала на засідання ad hoc комітету ПАРЄ з прагненням зміни правил, але при цьому заявляє, що виконання резолюцій відбудеться в «далекому майбутньому» або взагалі не відбудеться.

Про це заявив журналістам заступник голови Державної думи Російської Федерації Петро Толстой, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочемо змінити правила на краще», - сказав Толстой про мету візиту, прямуючи до зали засідання.

На запитання, коли виконуватимуться резолюції ПАРЄ, Толстой відповів, що це «питання далекого майбутнього».

«Ми дискутуватимемо на цю тему з нашими колегами досить жорстко, але не зараз, а коли повернемося в Асамблею», - сказав Толстой.

Читайте також: Хочемо підняти питання про виключення РФ з Ради Європи - президент СКУ

При цьому голова комітету Ради федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов додав, що «деякі резолюції не будуть виконані ніколи».

На питання, коли російські війська підуть з території України, Толстой відповів: «Не треба таких питань. Російських військ на території України і не було ніколи».

На засіданні as hoc комітету також присутній колишній президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який є лобістом російських інтересів в РЄ і який був усунутий з посади після візиту з російською делегацією в Сирію.

Засідання ad hoc комітету відбувається за закритими дверима, під дверима - охорона.

Як повідомляв Укрінформ, Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року після окупації Криму і початку воєнних дій на Донбасі. У відповідь на це російська делегація залишила асамблею.

Генеральний секретар Ради Європи Ягланд у 2017 році виступив за повернення Росії в ПАРЄ і скасування санкцій, введених проти РФ за агресію щодо України.

За заявою Ягланда, Росія все ще має виплачувати свої внески в ПАРЄ, як і всі інші держави. У Російській Федерації заявили, що не робитимуть цього, поки права Росії в ПАРЄ не відновлять.

У Парламентській асамблеї Ради Європи в Страсбурзі проходить зимова сесія, на якій сьогодні, 23 січня, відбулося кілька заходів, присвячених Україні, зокрема, доповідь щодо наслідків війни, відкриття фотовиставки про переселенців і вшанування пам'яті Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-