ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни на Донбасі

ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни на Донбасі

Укрінформ
У ПАРЄ ухвалили резолюцію за результатами доповіді "Гуманітарні наслідки війни в Україні".

Документ підтримали 50 депутатів, "проти" було 7 голосів, жоден не утримався, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Резолюція містить заклик до держав-членів Ради Європи докласти всіх зусиль для припинення конфлікту на Донбасі, до РФ - припинити агресію проти України, фінансування незаконних військових формувань "ДНР" та "ЛНР", забезпечити дотримання прав людини в анексованому Криму, припинити заселення Криму росіянами та виселення з півострова представників інших національностей.

"Ми дуже задоволені результатом. Безумовно, резолюція є такою, що відповідає реальній ситуації в Україні. Цей документ констатує гуманітарну катастрофу, яка сталася внаслідок війни", - сказав у коментарі Укрінформу член української делегації - народний депутат Олексій Гончаренко.

Він також зауважив, що була прийнята дуже важлива поправка, що стосувалася формулювання щодо джерела агресії.

"В тексті проекту резолюції було вказано, що ця резолюція - про гуманітарну ситуацію, яка склалася внаслідок війни на сході України, а в результаті правки, яку внесла українська делегація і яку було прийнято, тепер інше формулювання - наслідки триваючої війни Росії проти України", - наголосив Гончаренко.

Читайте також: Порошенко розповів генсеку НАТО про ситуацію на Донбасі

Він підкреслив, що "фактично одна з основних міжнародних інституцій визнала, що це є війна Росії проти України, яка відбувається на нашій території".

"Це те, що знають всі українці і ми це розуміємо. Це те, з чим бореться проросійське лобі у всьому світі, і це рішення буде нам дуже на користь, українська дипломатія зможе його використовувати", - вважає Гончаренко.

Крім того, у резолюції міститься рекомендація щодо створення позикової програми для забезпечення житлом переселенців, проведення міжнародної конференції для збільшення фондів на реалізацію плану гуманітарної допомоги, рекомендації українському уряду щодо адаптації законодавства, підтримки населення, що постраждало внаслідок конфлікту на Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-