Заходи з нацбезпеки можуть проходити паралельно з АТО - депутат

Заходи з нацбезпеки можуть проходити паралельно з АТО - депутат

Укрінформ
Законом про визнання Росії країною агресором вводиться поняття «заходи з забезпечення національної безпеки і оборони», що можуть застосовуватися паралельно з режимом антитерористичної операції.

На цьому наголосив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, коментуючи положення ухваленого  парламентом закону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Скрізь правовий режим застосування зброї і збройних сил називається заходи з забезпечення національної безпеки. Він може бути впроваджений за рішенням Президента України, делегованим через відповідні органи військового управління на окремих територіях. Він може проходити спільно та поряд з проведенням режиму антитерористичної операції», - зазначив депутат.

 За словами Вінника, створення Об'єднаного оперативного штабу було врегульовано раніше законом щодо участі України в миротворчих контингентах.

«Фактично ми розширили повноваження створювати такий орган військового управління на проведення заходів з забезпечення національної безпеки.... Це надзвичайно важливо, з огляду на можливість залучення миротворчих контингентів для звільнення українських територій від російської агресії», - зазначив секретар комітету з нацбезпеки.

Читайте також: За те, що відбувається у “Л/ДНР”, тепер можна спитати у Росії - депутат

Також він зазначив, що зачитані  ним під стенограму положення законопроекту, які були пізніше проголосовані Радою, не передбачали згадок у документі Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-