Політолог припускає, що деякі нардепи не читають підписаних ними законопроектів

Політолог припускає, що деякі нардепи не читають підписаних ними законопроектів

Укрінформ
Політолог Тарас Чорновіл припустив, що деякі народні депутати не читають законопроектів, які реєструють у Верховній Раді від свого імені.

Про це він написав у Facebook, навівши як приклад поданий півтора роки тому народним депутатом від "Народного фронту" Євгеном Дейдеєм законопроект N5248  «Про запобігання корупції та загальні засади йо-декларування»

"Скажіть, а нинішні нардепи, коли підписують законопроекти, їх хоч іноді перечитують? .... Хто не може повірити, що нардеп спроможний зареєструвати таку дурість, можете теж пройтися за посиланням. Там у статті 1 серед визначень термінів знайдете в алфавітному порядку. А хто повірив мені на слово, насолоджуйтеся "порядними корупціонерами",  "трудівниками злочинного світу" та "йо-декларуванням"", - написав Чорновіл.

Він зауважив,  що спершу думав, що це якась фальшивка чи жарт, але з'ясувалося, що це 60-сторінковий законопроект, який був навіть включений до порядку денного сесії, але не рекомендований науково-експертним управлінням та профільним комітетом.

У коментарях до посту Чорновола користувачі соцмереж підхопили тему, припустивши, що "трудівники злочинного світу подають Й0-декларації виключно порядним корупціонерам". 

Законопроект N5248  «Про запобігання корупції та загальні засади йо-декларування» Є.Дейдей зареєстрував 7 жовтня 2016 року, включений до порядку денного 21 лютого 2017 року, того ж дня було відхилено Комітетом з питань запобігання і протидії корупції, а знято з розгляду 1 жовтня 2017 року. 

Як повідомлялося, у червні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко на підставі доказів, зібраних НАБУ і САП, вніс до Верховної Ради подання на позбавлення Євгена Дейдея (фракція «Народний фронт») депутатської недоторканності.

3 липня Регламентний комітет ВР визнав це подання «недостатньо обгрунтованим». 

Читайте також: У Раді відсутні 20% складу, а в «звичайній» організації – 4%. Час робити висновки

11 липня за результатами розгляду даного подання у сесійній залі депутати Верховної Ради не надали згоди на притягнення свого колеги до кримінальної відповідальності.

Антикорупційні органи звинувачували Дейдея в тому, що він спробував приховати купівлю квартири і двох авто Audi Q7 за незрозуміло де взяті гроші. Для цього він оформив на дружину Інгу Дейдей "кредит", узятий в Ігоря Лінчевського, помічника свого однопартійця Дениса Дзензерського.

За даними ГПУ, у період з 18 грудня 2014 до 26 грудня 2016 року Дейдей набув у спільну сумісну власність із дружиною офіційно підтверджених активів на суму 6 133 690.95 грн, що у понад 4,2 раза перевищує сукупний дохід подружжя.

Крім того, стало відомо, що Дейдей неодноразово літав на приватних літаках разом із Дзензерським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-