Клімкін обговорив з генсеком ООН перспективи введення миротворців на Донбас

Клімкін обговорив з генсеком ООН перспективи введення миротворців на Донбас

Укрінформ
Глава МЗС України Павло Клімкін під час зустрічі в Нью-Йорку з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем зосередив увагу на перспективах для миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Павло Клімкін обговорив з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем перспективи запровадження миротворчої місії ООН на сході України, питання захисту прав людини в тимчасово окупованому Криму, взаємодію в гуманітарній сфері, в тому числі звільнення українських політв'язнів і заручників з російського полону", - зауважив український дипломат.

Читайте також: МЗС: Україна й далі активно просуватиме ініціативу миротворців ООН

Він також повідомив, що глава зовнішньополітичного відомства України передав генсеку ООН відкритого листа від імені Асоціації родичів політичних заручників Кремля, правозахисних і громадських організацій України.

"Міністр Клімкін звернувся з проханням посприяти звільненню українців, які незаконно утримуються у російських в'язницях", - зазначив Олег Ніколенко.

Читайте також: Клімкін в ООН: Не вірте зобов'язанням Росії, вони не варті й папірця

Водночас, представник Постійного представництва України при ООН у коментарі агентству підкреслив, що звільнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка з російського полону також було на порядку денному під час зустрічі. Він нагадав, що українська сторона неодноразово порушувала це питання на різних рівнях в ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-