Україна відклала деякі офіційні візити в Білорусь - посол

Україна відклала деякі офіційні візити в Білорусь - посол

Укрінформ
Україна перенесла деякі офіційні візити в Білорусь після того, як пролунали звинувачення в шпигунстві на адресу українського журналіста Павла Шаройка та дипломата Ігоря Скворцова.

Про це повідомив посол України в Білорусі Ігор Кизим у інтерв’ю "Єврорадіо".

"Після цього випадку навіть окремі візити перенесені були. І якщо у вас буде засідання ПАРЄ, то наші депутати можуть прийняти рішення обмежити кількість делегації. Можна сказати, що окремі чиновники з уряду ухвалили рішення утриматися від поїздок в Білорусь", - зазначив Кизим.

На його думку, затримання Шаройка могло бути відповіддю на затримання в червні 2017 року в Чернігові білоруса, звинуваченого в шпигунстві на користь Російської Федерації.

Читайте також: Геращенко розказала про "екстрим" у посольстві України в Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, 20 листопада стало відомо, що Білорусь оголосила персоною нон-грата радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова. Офіційний Мінськ звинуватив його у веденні розвідувальної діяльності.

Крім того, 25 жовтня КДБ Білорусі затримав у Мінську власного кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка.

Ще раніше, 24 серпня, у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Згодом стало відомо, що російські спецслужби перевезли його до слідчого ізолятора в Краснодарі (Росія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-