Геращенко розказала про

Геращенко розказала про "екстрим" у посольстві України в Білорусі

Укрінформ
У відносинах із Білоруссю треба бути мудрими, але з огляду на останні події  не можна робити вигляд, що нічого не сталося.

Про це заявила журналістам у кулуарах першого Українського жіночого конгресу перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наше посольство у Білорусі  насправді працює в екстремальних умовах, щодня отримуючи інформацію, що і на кордоні затримують українців, і в готелях, як Сергія Жадана, за ФСБ-шними списками. Очевидно, що ця ситуація є дуже непростою, і тут треба побажати мудрості нам усім і нашим дипломатам, щоб подавати правильні сигнали. Але робити вигляд, що цього немає, теж не можна», - сказала Геращенко.

За її словами, те, що сьогодні, на жаль, серед цих «чорних списків», які щодня строчить ФСБ Росії, 90 відсотків становлять українці, і що Білорусь як союзна держава має жити за цими списками, свідчить, наскільки далеко ми відірвалися від «русского мира».

Коментуючи ідею зміни "мінського майданчика" у зв’язку із загостренням відносин між Україною і Білоруссю, Геращенко зазначила, що «позиція  у мене є, але як учасник переговорів я утримаюсь від відповіді».

«Хочу наголосити на тому, що я неодноразово повторювала: Мінськ претендує на певні лаври і статус нейтральної миротворчої країни, тож Білорусь має відповідати цим високим стандартам і дійсно займати позицію як мінімум нейтральну і не влаштовувати провокацій», - наголосила перший віце-спікер.

Читайте також: ФСБ і білоруське КДБ могли діяти проти України без відома Лукашенка – експерт

Як повідомляв Укрінформ, 20 листопада стало відомо, що Білорусь оголосила персоною нон-грата радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова. Офіційний Мінськ звинуватив його у веденні розвідувальної діяльності.

Крім того, 25 жовтня КДБ Білорусі затримав у Мінську власного кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка. 

Ще раніше, 24 серпня, у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Згодом стало відомо, що російські спецслужби перевезли його до слідчого ізолятора в Краснодарі (Росія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-