Посол Британії сподівається, що ВР ухвалить

Посол Британії сподівається, що ВР ухвалить "чесний" Виборчий кодекс

Укрінформ
Велика Британія сподівається, що Верховна Рада співпрацюватиме з громадськістю під час остаточного ухвалення Виборчого кодексу.

Про це написала у Twitter посол цієї країни в Україні Джудіт Гоф. 

"Вітаю прийняття Верховною Радою в першому читанні нового Виборчого кодексу. Сподіваюся, депутати будуть тісно співпрацювати з громадянським суспільством, щоб забезпечити законодавство для чесних, прозорих і конкурентних виборів", - зазначила вона.

Читайте також: Рада ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах. Крім того, законопроект передбачає 4-відсотковий прохідний бар’єр до парламенту.

Наприкінці листопада 2014 року фракції парламентської більшості зафіксували в Коаліційній угоді, що протягом 1 кварталу 2015 року буде ухвалено новий закон "Про вибори народних депутатів України" на основі пропорційної системи з відкритими списками. Разом з тим ще у 2010 році Парламентська асамблея Ради Європи наголосила на необхідності запровадження на виборах народних депутатів України пропорційної виборчої системи, яка базуватиметься на відкритих виборчих списках і регіональних виборчих округах.

Чинним законодавством передбачена змішана виборча система (50% парламентаріїв обираються за мажоритарною виборчою системою, інші 50% – за пропорційною виборчою системою із закритими партійними списками).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-