Іспанія підтримує рух України до Євросоюзу - глава МЗС Дастіс

Іспанія підтримує рух України до Євросоюзу - глава МЗС Дастіс

Укрінформ
Іспанія підтримує євроінтеграційні прагнення України і є її союзником в євроатлантичному сенсі.

Про це заявив міністр закордонних справ Королівства Іспанія Альфонсо Дастіс на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Іспанія підтримувала і буде підтримувати Україну. Ми з Україною не тільки друзі, а й союзники у багатьох сферах. Ми союзники у нашому європейському проекті, і ми щиро підтримуємо рух України до Європи. Ми також є союзниками у євроатлантичному сенсі, і це ще раз підкреслює нашу спільність - ми поділяємо ті самі цінності, перед нами стоять ті самі виклики", - сказав Дастіс.

Він додав, що Іспанія та Україна мають і надалі працювати спільно, щоб "створити Європу, в якій будуть поважатися права всіх, Європу, яка буде процвітати і в якій пануватиме закон". 

Читайте також: Україна готує нову резолюцію щодо Криму - Клімкін

Дастіс підкреслив, що Іспанія послідовно підтримує територіальну цілісність України, і подякував українській стороні за її позицію у ситуації протидії Іспанії тим викликам, які виникли "внаслідок дій, вже можна сказати, попереднього каталонського уряду".

Глава МЗС Іспанії також висловив підтримку українським реформам, які є дуже важливими і необхідними, і поінформував, що Іспанія хоче зробити внесок в розвиток України в економічній і соціальній сфері. 

Дастіс також пообіцяв, що доки Крим є окупованим, Іспанія буде підтримувати українські резолюції щодо захисту прав людей на півострові на нью-йоркському і женевському міжнародних майданчиках. 

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-