Країнам

Країнам "Східного партнерства" треба дати перспективу вступу в ЄС - Ващиковський

Укрінформ
Країни "Східного партнерства" повинні отримати перспективу повноправного членства в Євросоюзі.

Про це під час візиту до Грузії заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує TVP.INFO.

"Це наше завдання - таких країн, як Польща, повноправних членів ЄС - змінити, вдосконалити, модернізувати програму Партнерства, аби забезпечити Грузії й іншим країнам "Східного партнерства" перспективу повноправного членства в ЄС", - заявив Ващиковський.

Читайте також: Ващиковський розуміє, чому Угорщина "так дружить" із Путіним

Він зауважив, що Варшава не є наївною й усвідомлює, що зараз немає відповідного клімату для розширення ЄС, оскільки Спільнота, особливо її західна частина, зайнята своїми внутрішніми проблемами.

"Я постійно мушу нагадувати нашим друзям і союзникам у західній частині Європи, що європейський проект - інтегрованої, демократичної, зміненої й об'єднаної Європи не є завершеним, поки такі країни, як Грузія, не стали частиною ЄС", - заявив Ващиковський.

За його словами, Польща намагається вдосконалити проект Партнерства завдяки побудові якомога більшої кількості автомобільних, інфраструктурних, комунікаційних сполучень між країнами ЄС і східними партнерами.

"Про це ми вестимемо мову наступного місяця на саміті "Східного партнерства" у Брюсселі", - констатував глава МЗС Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-