Ващиковський розуміє, чому Угорщина

Ващиковський розуміє, чому Угорщина "так дружить" із Путіним

Укрінформ
Польща не відчуває задоволення з приводу інтенсивних візитів президента Росії Володимира Путіна до Угорщини, яких цього року вже було два.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв'ю угорському тижневику "Heti Valasz", інформує Rp.pl.

"Ми не радіємо з цього приводу, оскільки у нас інша думка про Росію", - заявив Ващиковський, додавши, що необхідною є спільна позиція ЄС щодо РФ.

Глава МЗС Польщі зазначив, що польські політики відкрито говорили про це з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і главою МЗС Петером Сіярто.

Ващиковський назвав "природнім" те, що Варшава і Будапешт по-різному ставляться до Росії з огляду на відмінну геополітичну ситуацію: Угорщина не межує з Росією, а Польща має з нею 200 км спільного кордону, і в Калінінградській області Москва розмістила балістичні ракети і періодично лякає ними Варшаву.

Польський міністр зазначив: Варшава "розуміє", що Угорщина зараз потребує російського газу, оскільки вона не має інших варіантів отримання енергоносіїв через відсутність мережі інтерконекторів, а газ з LNG-терміналів у Польщі чи Хорватії ще є недоступним.

Читайте також: Мовне питання: Ващиковський відмовив Будапешту в підписанні спільного листа Києву

Він підкреслив, що Польща хоче створити альтернативу для російського газу у східній Європі.

Глава МЗС РП також зазначив, що Варшава вважає Орбана не "другом Путіна", а "прагматиком, який не має іншого виходу".

"Але якщо буде альтернатива (щодо поставок газу — ред.) і Угорщина нею не скористається то ми можемо змінити свою думку", - заявив Ващиковський.

Фото: wiadomosci.dziennik.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-