Глава МЗС Латвії: Наше завдання -  зберігати Україну на порядку денному ЄС

Глава МЗС Латвії: Наше завдання - зберігати Україну на порядку денному ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич вважає, що головне завдання європейських партнерів України в тому, щоб вона не зникала з порядку денного країн Євросоюзу.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Якщо уточнювати саме наші завдання... Перше з них - і я це дуже добре відчув, розмовляючи тут з паном Клімкіним - зберігати Україну на порядку денному Євросоюзу. Поряд з цим - суміжні питання: санкції проти Росії, питання єдиної зовнішньої політики Євросоюзу по відношенню до східних партнерів. Треба, щоб усі ці теми не сходили з порядку денного глав урядів, міністрів закордонних справ, а також просто широкої громадськості Євросоюзу", - сказав Ринкевич.

При цьому він підкреслив, що Україна «може стати сильною тільки у тому випадку, якщо робитиме реформи, здійснюватиме зміни, які їй необхідні». Європейські партнери «можуть допомогти: і порадою, і грошима, але ніхто інший не зробить Україну успішною державою, членом європейської сім'ї».

Читайте також: У МЗС Латвії заявляють, що Україна має всі шанси стати членом ЄС

Наприкінці минулого тижня у столиці Латвії проходила традиційна Ризька конференція. З 2006 року на The Riga Conference щороку збираються політики і експерти, щоб обговорити питання зовнішньої політики та оборони; проблеми, що торкаються трансатлантичного співтовариства. У роботі конференції брав участь керівник МЗС України Павло Клімкін.

Повністю інтерв'ю Едгара Ринкевича читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-