У МЗС Латвії заявляють, що Україна має всі шанси стати членом ЄС

У МЗС Латвії заявляють, що Україна має всі шанси стати членом ЄС

Укрінформ
Країна надалі матиме підтримку процесу реформування, а для зацікавлення бізнес-спільноти до співпраці держава має зосередитися на забезпеченні абсолютного верховенства права.

Про це сказав глава Міністерства закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич під час Конференції з питань реформ в Україні в Лондоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Знаю, що Україна хоче приєднатися до ЄС. Цього року або наступного цього не станеться, але ми маємо досвід 90-х років, коли багато хто говорив, що балтійські країни ніколи не приєднаються до НАТО та ЄС. Говорили, що ми нездатні провести реформи, але коли прийде правильний час, вам скажуть: вони такі як ми і вони заслуговують на місце в європейській сім’ї», - наголосив глава МЗС.

Він наголосив на позиції України та залежності успіху всієї Європи від успіху України у протистоянні російській агресії. 

«Ми всі розуміємо, що Україна є передовою не лише в боротьбі з російською агресією, передова у відстоюванні наших цінностей. Якщо ви (українці – ред.) будете успішні, то це матиме позитивне відображення на успіху всього Євросоюзу, навіть ширше», - сказав він.

Щодо процесу реформування в Україні глава МЗС Латвії вказав на те, що Україна і надалі матиме підтримку у цьому процесі.

«Ми всі розуміємо, що реформи проводяться не для Європейського союзу або міжнародної спільноти, але для власного народу. Мені здається, що зроблено багато і ми готові продовжувати підтримку», - сказав Ринкевич.

Читайте також: Данія готова сприяти антикорупційній програмі в Україні – МЗС Данії

Він також вказав на певні застереження.

«Є певне застереження, мені здається, ви повинні зосередитися не на статистиці, а на суті. Реформи в Україні, коли йдеться про приватизацію державної власності, дуже пов’язані із реформою судочинства, державного адміністрування та боротьбі з корупцією. Інвестиції прийдуть до України лише тоді, коли бізнес спільнота зрозуміє, що абсолютно працює верховенство права», - сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні розпочався візит української делегації на чолі з Прем’єр-міністром до Великої Британії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-