Пенс назвав Росію однією із загроз для збереження миру

Пенс назвав Росію однією із загроз для збереження миру

Укрінформ
Головне завдання ООН полягає в збереженні миру на планеті, але кілька країн і терористичних угруповань, в тому числі Росія, намагаються зруйнувати мирний баланс.

Про це заявив у своїй промові під час засідання Ради Безпеки ООН у середу віце-президент США Майк Пенс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зібралися для того, щоб обговорити те, що я вважаю найважливішим завданням ООН – збереження миру", - розпочав промову віце-президент США.

Читайте також: Порошенко перед засіданням Радбезу ООН зустрівся з Пенсом

Він зауважив, що нині світ знову зіштовхнувся з тими, "хто загрожує нам хаосом і терором, хто намагається підірвати суверенітет і безпеку". У цьому зв'язку він назвав ряд таких загроз.

"У Східній Європі Росія продовжує зазіхати на суверенітет свого сусіда, намагається силою перекреслити кордони", - зауважив Пенс.

Читайте також: Президент в ООН: Міжнародний суд має допомогти притягнути Росію до відповідальності

Крім того, за його словами, "радикальний ісламський тероризм продовжує варварські напади" – в Барселоні, Парижі, Лондоні. На Близькому сході "провідний спонсор тероризму" дестабілізує регіон і нахабно загрожує безпеці суверенних держав.

"Безрозсудний режим Північної Кореї здійснює свою ядерну програму й програму зі створення балістичних ракет і зараз загрожує всьому світу загибеллю великої кількості людей", - наголосив Пенс.

Читайте також: Японія в ООН закликала світ об’єднатися проти Північної Кореї

Віце-президент США виступив з такою промовою на засіданні Ради Безпеки, присвяченому миротворчим операціям ООН. Він також повторив заяву президента Трампа про необхідність реформування ООН з метою досягнення більшої ефективності в забезпеченні миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-